Handels- og forsikringsundersøgelse

Handelsundersøgelser

Inden du køber hest er der en masse ting at tænke over.  Det vigtigste er at finde en hest som passer til dig og som kan bruges til det, du gerne vil bruge den til. At finde en sød hest er som regel ikke noget problem, det sværere kan midlertidig være at finde en hest der ikke har nogle skavanker eller skjulte fejl. 
 
Det er vigtigt at få oplyst fra sælger hvad hesten tidligere har været brugt til og om hesten tidligere har fejlet noget eller haft nogle problemer. Som køber har du ret til at bede om at se journalen fra tidligere dyrlægebesøg, så du derved kan sikre dig at hesten ikke har eller har haft alvorlige lidelser. Det er også en rigtig god idé at prøveride hesten et par gange ingen man beslutter sig for køb.
 
Før en handelsundersøgelse kan fortages skal køber og sælger udfylde og underskrive en Handelsaftale, som sikrer at man får snakket alt igennem og bliver enige om hvad og hvor meget der skal laves til handelsundersøgelsen. Dette er med til at sikre at der ikke opstår misforståelser efter et køb/salg. Denne aftale kan afhentes på klinikken eller sendes med posten.
 
Dernæst følger en grundig handelsundersøgelse foretaget af en dyrlæge. Handelsundersøgelsen har til formål at sikre at hesten er sund og rask og ikke har nogle skjulte fejl.  
 
Det er en god idé at orientere dig i købeloven, så du ved hvordan du er stillet som køber. Du kan gå ind på www.landbrugsinfo.dk/heste  og finde en vejledning omkring køb og salg, samt en købekontrakt.
 
Det er også en rigtig god idé at have gjort op med sig selv om man ønsker at forsikre hesten og hvilken forsikring man skal vælge. Vi anbefaler at man ringer og snakker med sit forsikringsselskab og høre hvordan deres forskellige forsikringer dækker.
Horses pasturing on field in sunny day